Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

2010 9ος, Ανακοίνωση προς Συλλόγους-Μέλη

Αθήνα 24/9/10
Αρ. Πρωτ: 666

Προς
Συλλόγους – Μέλη

Η Κυβέρνηση, δια στόματος του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ, ανακοίνωσε την συνέχιση της περιοριστικής πολιτικής για το δημόσιο και με αφορμή τη δημοσιονομική κατάσταση, προχώρησε σε εξαγγελίες για λιγότερο κράτος, όπως επιτάσσουν οι πραγματικοί κυβερνήτες μας, (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ). Αντί να στραφούν σ’ αυτούς (μεγαλοφοροφυγάδες, κρατικοί προμηθευτές κλπ) που κυριολεκτικά λεηλάτησαν το εισόδημα των εργαζομένων, με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών προσπαθούν να μας καταστήσουν συνένοχους, στο μεγάλο φαγοπότι της άρχουσας τάξης και των φερέφωνων τους Μ.Μ.Ε.

Ήδη έχει ξεκινήσει η «προπαρασκευή πυροβολικού», με αιχμή το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και τη σύγκρισή του με την εξαθλίωση του ιδιωτικού τομέα. Αφού δεν πέρασαν τις θέσεις τους «έγκυροι» αναλυτές και δημοσιογράφοι, για τον υπέρογκο αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, ρίχνουν τώρα το βάρος τους στις αμοιβές μας, που βρίσκονται πλέον κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης. (Μείωση αποδοχών από 20%, με πληθωρισμό την τελευταία τριετία στο 15%). Για όλα αυτά, πρέπει να αντιδράσουμε οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά, μακριά από ατομικές εξάρσεις και γενική απαξίωση.

Η Ομοσπονδία, προτείνει στους συλλόγους – μέλη της, το αμέσως χρονικό διάστημα να διοργανώσουν γενικές συνελεύσεις – συγκεντρώσεις των υπαλλήλων, όπου θα αναλυθούν τα αιτήματα, αλλά και ο τρόπος δράσης. Ευνόητο είναι, ότι η παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, θα βοηθούσε στην όλη διαδικασία. Στις συγκεντρώσεις αυτές, θα συζητηθούν τα αιτήματα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος και ιδιαίτερα του Υπουργείου Οικονομικών και θα παρθούν σχετικές αποφάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι ζητάμε:

  1. Αυξήσεις και ανατροπή τη πολιτικής λιτότητας, στους μισθούς και τις συντάξεις.
  2. Την καθιέρωση νέου μισθολογίου, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο Β.Μ.
  3. Την άμεση επίλυση, του πρόσθετου μερίσματος ΤΕΑΔΥ.
  4. Την άμεση πρόσληψη, μόνιμου προσωπικού.
  5. Την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με βάση τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του.
  6. Την ενίσχυση των ρόλου του ΤΠ & Δανείων, στο στεγαστικό των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Γ. Σάμαρης Στ. Σταυρόπουλος

 

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών