Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15.4.2022 ενημερωθήκαμε από τον Γ.Γ Δημοσιονομικής Πολιτικής για την πορεία υλοποίησης των αιτημάτων μας για τα οποία υπήρξε σύμφωνη γνώμη και δέσμευση Αν.Υπ.Οικ., για άμεση ικανοποίηση τους, από τις 11.2.2022. Τα σχέδια των διατάξεων και συγκεκριμένα:

– χορήγησης κινήτρου επίτευξης στόχων στους υπαλλήλους του ΓΛΚ και εν γένει του ΥΠ.ΟΙΚ και

-αναστολής εφαρμογής της διάταξης συμψηφισμού της προσωπικής διαφοράς με τη μισθολογική ωρίμανση, εγκρίθηκαν από τη Γραμματεία  της Κυβέρνησης και θα προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων(έως τέλη Μαΐου πιθανότατα).  

Το σχέδιο διάταξης που αφορά τη χορήγηση της προσωπικής διαφοράς σε όσους δεν τη λαμβάνουν δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την έγκριση της Γραμματείας της Κυβέρνησης και παραμένει μέχρι και σήμερα παγωμένο. Είναι η δεύτερη φορά που, παρά τη θετική εισήγηση του Υπ.Οικ, δεν προωθείται προς ψήφιση το εν λόγω σχέδιο διάταξης. Είναι προφανές ότι υπάρχουν δυνάμεις και κέντρα εξουσίας-πιθανώς και στο χώρο μας-που όχι μόνο δεν επιθυμούν αλλά πολεμούν, ακόμη και σήμερα και σ’ αυτές τις οικονομικές συνθήκες, οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης του βιοπορισμού υπαλλήλων των 800-900 ευρώ.

Είναι αυτονόητο ότι η Ομοσπονδία, αυστηρά προσηλωμένη στους στόχους της, θα συνεχίσει δυναμικά τις προσπάθειές της, μέχρι την οριστική επίλυση και του θέματος της προσωπικής διαφοράς. Δεν παλινδρομεί, δεν θέτει νέα ατζέντα, απλά διεκδικεί το αυτονόητο. Την υλοποίηση και αυτής της δέσμευσης. Αρνούμαστε να δεχτούμε την μετατροπή μακροπρόθεσμα του Υπ.Οικ σε φορέα άθλια αμειβόμενων υπαλλήλων. Αρνούμαστε να δεχτούμε συνάδελφοι μας να αναζητούν δεύτερη εργασία για να ζήσουν. Προφανώς σε λίγο, και σ’ αυτό είμαστε βέβαιοι συμφωνεί και η πολιτική ηγεσία, μ’ αυτές τις αμοιβές δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση στο Υπ.Οικ.

Την Παρασκευή 29/4 έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τριών ομοσπονδιών με τον Αν. Υπ. Οικ. για το θέμα της προσωπικής διαφοράς. Ζητούμε και αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία να υποστηρίξει τους υπαλλήλους της και να εντείνει τις προσπάθειες της ώστε να αρθούν μέχρι τότε οι αρνήσεις και οι ενδοιασμοί όλων αυτών που αντιμάχονται τη χορήγηση της προσωπικής διαφοράς. Να κλείσει επιτέλους αυτός ο φαύλος κύκλος της ανισότητας. Να επέλθει εργασιακή ηρεμία. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                           Θ. ΓΛΥΚΟΣ                         Θ. ΝΤΟΥΣΚΑΣ

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών