Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ

                                                            Αθήνα 22/10/21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία την προηγούμενη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της με το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και τη Διευθύντρια του Αν. Υπουργού με θέματα συζήτησης τη χορήγηση της προσωπικής διαφοράς, την κατάργηση του συμψηφισμού της μισθολογικής ωρίμανσης με την προσωπική διαφορά και τη δημιουργία νέου μισθολογίου στο υπόλοιπο ΥΠ.ΟΙΚ.

Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι η πολιτική ηγεσία προσεγγίζει θετικά τη χορήγηση της προσωπικής διαφοράς  συμπεριλαμβάνοντας και τις νέες προσλήψεις, καθώς επίσης και τη χορήγηση ενός κινήτρου επίτευξης στόχων σε όλους τους υπαλλήλους.

Για την κατάργηση της απαράδεκτης διάταξης συμψηφισμού της προσωπικής διαφοράς με τη μισθολογική ωρίμανση, δεν υπήρξε θετική προσέγγιση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.

Είναι λυπηρό, γιατί μετά από πάγωμα κλιμακίων και δέκα χρόνια μειώσεων και για ένα αίτημα που η ίδια η ηγεσία έχει αποδεχθεί ως δίκαιο, δεν φαίνεται να υπάρχει η βούληση για την άρση αυτής της κατά συρροή αδικίας.

Τέλος, όσον αφορά τη δημιουργία ενός νέου μισθολογίου για το ΥΠ.ΟΙΚ. προτάθηκε εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, σε πρώτη φάση, η δημιουργία νέων περιγραμμάτων θέσης συνδεδεμένα με ατομική στοχοθεσία, χωρίς όμως να υπάρξει κοινός τόπος και σύγκλιση απόψεων.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει δυναμικά τις προσπάθειές της, μέχρι την οριστική επίλυση των παραπάνω θεμάτων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γ. Γραμματέας

               Αθ. Γλύκος                             Θεοδ. Ντούσκας

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών