Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ

                                                                            Αθήνα 19/11/20

                                                                   Αρ. Πρωτ: 302

                                                                      Προς : Συλλόγους – Μέλη

Συνάδελφοι,
Εν μέσω υγειονομικών συνθηκών που έχουν παραλύσει τη χώρα, η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΑΑΔΕ, αποφάσισαν να θέσουν σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ. Ένα σχέδιο νόμου που δεν καθιστά εκ των προτέρων γνωστά όλα τα δεδομένα, γεμάτο γενικές, θολές και εξουσιοδοτικές στον Διοικητή διατάξεις για το οποίο δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση και συνεννόηση με τους εργαζόμενους. Ένα σχέδιο νόμου μισθολογικών ανισοτήτων ανάλογα με το περίγραμμα θέσης και την κατάταξη στο βαθμολόγιο. Με βασικό πυλώνα εφαρμογής του, τη συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης της ΑΑΔΕ, μιας διαδικασίας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι την έχουν απορρίψει με την απεργία-αποχή της προηγούμενης περιόδου.

Συνάδελφοι,
Το ΔΣ της ΟΣΥΟ αποφάσισε:

– Να ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών το πάγωμα ή την απόσυρση του νομοσχεδίου και την άμεση έναρξη  διάλογου και διαβούλευσης με τις Ομοσπονδίες. Το ειδικό μισθολόγιο, χρόνιο αίτημα όλων των ομοσπονδιών, για όλους τους εργαζόμενους στο ΥΠ.ΟΙΚ και την ΑΑΔΕ, θα πρέπει να τεθεί σε σωστές και συμπεφωνημένες με τους εργαζόμενους βάσεις.

– Να ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, την άμεση γνωστοποίηση του νέου συστήματος βαθμολογικής κατάταξης των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, τις θέσεις εργασίας που υπάγονται σε κάθε βαθμό, καθώς και το ύψος της ειδικής αμοιβής του κάθε βαθμού. Είναι παράδοξο να τίθεται σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο για νέο μισθολόγιο, όπου το μόνο γνωστό είναι, ο ήδη δεδομένος και ίδιος για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, βασικός μισθός. Είναι αυτονόητο ότι το νέο βαθμολόγιο, αφού απ’ αυτό εξαρτώνται οι αποδοχές των υπαλλήλων, θα πρέπει να προηγηθεί του μισθολογίου. Θα αποτελέσει έκπληξη αν το σχέδιο αυτό που δεν προσδιορίζει τις αποδοχές των υπαλλήλων, κατά παράβαση του άρθρου 80 του Συντάγματος και βρίθει άγνωστων δεδομένων και υπέρμετρων εξουσιοδοτικών προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ διατάξεων, υιοθετηθεί από την ελληνική βουλή.

– Να ζητήσει την άμεση αποσύνδεση της υφιστάμενης διαδικασίας αξιολόγησης  από την εφαρμογή του όποιου μισθολογίου. Η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση της ΑΑΔΕ δεν μπορεί να συνεχίσουν να αγνοούν τη μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων και το νόμιμο αγώνα τους. Οφείλουν να βρουν κοινά σημεία με τους εργαζόμενους, για μια διάφανη αξιολόγηση, αμερόληπτη και αντικειμενική,  που θα βοηθήσει πραγματικά στην ανάπτυξη των υπηρεσιών.

– Να αποδοθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση η προσωπική διαφορά στους νέους συναδέλφους, στο πλαίσιο ισονομίας και δικαιοσύνης, προκειμένου να υπάρχει κοινή αφετηρία για όλους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,
Με βάση το ανωτέρω πλαίσιο, το Δ.Σ της ΟΣΥΟ αποφάσισε την προκήρυξη- από κοινού με την ΠΟΕ – ΔΟΥ και την ΟΤΥΕ – 24ωρης απεργίας την Τρίτη 24 Νοεμβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

 Για το Δ.Σ.

              Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας                                              

              Αθ. Γλύκος                              Θεοδ.  Ντούσκας

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών