Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

Επιστολή Ομοσπονδιών στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

 

Αθήνα 22-1-2013

Aρ. Πρωτ. 178

Προς: Υπουργό Οικονομικών

ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Σε μια κρίσιμη για τα δημοσιονομικά της χώρας περίοδο, όπου η αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών έχει αναδειχθεί σε αιχμή του δόρατος για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε αιφνιδιαστικά και χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τους οικείους υπηρεσιακούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, μια βιαστική, πρόχειρη και αποσπασματική πρόταση για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Το γεγονός ότι η επιτροπή, η οποία έκανε τη σχετική εισήγηση, απαρτίζεται από πρόσωπα που αγνοούν τις ιδιαιτερότητες λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών, καταδεικνύει την απουσία πραγματικού στόχου βελτίωσής τους, ενώ το εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου μέχρι την καταληκτική ημερομηνία έγκρισης των τελικών οργανογραμμάτων από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (31-1-2013) μαρτυρά τον προσχηματικό χαραχτήρα της θέσης σε διαβούλευση του σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Είναι προφανές ότι η φιλοσοφία που διέπει το εν λόγω σχέδιο λαμβάνει υπ’ όψιν μόνο τις οικονομικές ωφέλειες που θα προκύψουν από την κατάργηση των θέσεων ευθύνης παραγνωρίζοντας τις επικείμενες δυσλειτουργίες στις οικονομικές υπηρεσίες και κατ’ επέκταση στην εθνική οικονομία. Μεθοδεύεται, δηλαδή, η απορρύθμιση και αυτοδιάλυση των οικονομικών υπηρεσιών αντί του εξορθολογισμού των δομών τους.

Η όποια αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, εφόσον κριθεί απαραίτητη, θα πρέπει να προκύψει μέσα από διαδικασίες διαλόγου και αξιολόγηση τεκμηριωμένων προτάσεων. Και οι τρεις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών είναι έτοιμες να καταθέσουν προτάσεις τόσο για την αποτελεσματική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών όσο και για τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

         

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Τ.Υ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

                

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Σ.Υ.Ο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΪΑΝΟΣ

                                  

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών