Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Αθήνα 28-2-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΓΛΚ είχαν την Παρασκευή 11/2 ο πρόεδρος της ΟΣΥΟ, ο γραμματέας της ΟΣΥΟ και ο γραμματέας του Συλλόγου του ΓΛΚ και μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση συμφωνήθηκαν τα εξής:

α)η βελτίωση των απολαβών των συναδέλφων, ήτοι η χορήγηση κινήτρου επίτευξης στόχων έως 15% του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης στους υπαλλήλους του ΓΛΚ και των λοιπών υπηρεσιών του Υπ.Οικ, κόστους 5 εκ. ευρώ.

Η εκ των υστέρων όμως ένταξη(όπως αποτυπώθηκε στη ρύθμιση), και των υπαλλήλων των λοιπών ΓΔΟΥ(περίπου 800) στο εν λόγω κίνητρο, απαιτεί οπωσδήποτε την αναπροσαρμογή της δαπάνης από τα 5 στα 7,5 εκ. ευρώ.   

β)η εξάλειψη των μισθολογικών ανισοτήτων, ήτοι η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς σε όσους δεν τη λαμβάνουν, συμπεριλαμβανομένων και των υπό πρόσληψη υπαλλήλων.

γ)η άρση των χρόνιων αδικιών, ήτοι η αναστολή εφαρμογής του προτελευταίου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015, δηλαδή,ο μη συμψηφισμός του εκάστοτε χορηγούμενου μισθολογικού κλιμακίου με τη προσωπική διαφορά.

Η πολιτική ηγεσία ανέλαβε την υποχρέωση για άμεση ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, και πράγματι το έκανε, για αποφυγή ανακοινώσεων δεσμεύτηκε η Ομοσπονδία και ο Σύλλογος, μέχρι να δρομολογηθούν οι ρυθμίσεις, που πλέον όμως μέσω διαρροών, λίγο πολύ, είναι γνωστές σε όλους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν προβήκαμε σε ανακοινώσεις ευθύς εξαρχής.

Είναι προφανές για εμάς, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί νέα δεδομένα και σίγουρα  διαφοροποιεί τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Στο σχέδιο νόμου του ΥΠ.ΕΣ. που αναρτήθηκε στη διαύγεια για διαβούλευση και ο σχεδιασμός προέβλεπε να συμπεριληφθούν ως άρθρα οι σχετικές διατάξεις( η πρόταση μας ήταν να κατατεθούν ως τροπολογίες στη Βουλή), αυτές δεν περιλαμβάνονται. Όπως δεν περιλαμβάνεται και κάθε άλλη παροχή. Αυτονόητα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τουλάχιστον προσωρινά η νομοθέτηση και των ελάχιστων, μετά από χρόνια, παροχών παγώνει.

Στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται, η Ομοσπονδία ζητάει εκ νέου συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και ενημέρωση για τις προθέσεις της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       Θ. ΓΛΥΚΟΣ                        Θ. ΝΤΟΥΣΚΑΣ

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών