Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ

Αθήνα 5/10/2021                                                                          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσφατα, το περιφερειακό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη και το ECDC συνέστησαν στα κράτη  να αυξήσουν την πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν τεστ, σύμφωνα δε με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της EE οι διαγνωστικές εξετάσεις πρέπει να είναι καθολικές, προσβάσιμες, έγκαιρες και δωρεάν.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει μεταξύ του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και της προστασίας της κοινωνίας, αλλά και μεταξύ των αντικρουόμενων δικαιωμάτων των πολιτών, και να μη δημιουργεί με τις αποφάσεις της διακρίσεις  λόγω της διαφορετικής μεταχείρισης εμβολιασμένων και μη, και της δωρεάν παροχής εμβολίων αφενός και του αποκλεισμού από τις δωρεάν εξετάσεις rapid test αφετέρου. 

Η εβδομαδιαία πληρωμή του αντιτίμου του rapid test για τους περισσότερους είναι εξοντωτική και τίθεται έτσι, ζήτημα έμμεσου εξαναγκασμού τους σε εμβολιασμό. Το rapid test πρέπει να είναι μέσα στις παροχές της υγείας, για τις οποίες πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Άτομα που δεν επιθυμούν, εκφράζουν φόβους, ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης.

Το ΔΣ της ΟΣΥΟ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού όπου οι επιστήμονες κρίνουν ότι απαιτείται. Η σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής τις τελευταίες δεκαετίες, στην Επιστήμη οφείλεται. Ο κορωνοϊός υπάρχει, έχει αφαιρέσει ζωές και σε άλλους άφησε προβλήματα για μια ζωή. Αναφαίρετο δικαίωμα όμως του κάθε ανθρώπου είναι η διάθεση του σώματός του όπως αυτός επιθυμεί. Και στην περίπτωση αυτή η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την πρόσβαση σε δωρεάν tests όλων των πολιτών. Τα μέτρα που επιβάλλονται και τα μηνύματα που στέλνει η πολιτεία, δεν πρέπει να λειτουργούν διχαστικά, δεν πρέπει να διαχωρίζουν την κοινωνία σε στρατόπεδα εμβολιασμένων και μη, δεν πρέπει να δημιουργούν πόλωση, εντάσεις και αποκλεισμούς.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γ. Γραμματέας

                   Θ. Γλύκος                                  Θ. Ντούσκας

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών