Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΣΥΟ

Συνάδελφοι,

Στην Ομοσπονδία μας, λειτουργεί Ταμείο Αλληλοβοήθειας τα είκοσι πέντε περίπου τελευταία χρόνια, με σημαντικά πλέον αποθεματικά.

Σκοπός ίδρυσης του εν λόγω Ταμείου, είναι η βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης των εργαζόμενων – μελών, που καλύπτει συνδικαλιστικά η ΟΣΥΟ και η μερική αποκατάσταση των τυχόν μειώσεων της θέσης τους από:

  1. Απρόβλεπτα γεγονότα (ασθένεια, γεγονότα ανωτέρας βίας όπως σεισμός, πλημμύρες, θεομηνίες κλπ).
  2. Περικοπή αποδοχών λόγω συμμετοχής σε απεργίες που έχει εξαγγείλει ή συμμετάσχει η ΟΣΥΟ. (απαιτείται ειδική απόφαση του Δ.Σ.).

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΟΣΥΟ, δύναται το Ταμείο και μόνο για τα μέλη του, να συμμετέχει σε δαπάνες πολιτιστικού περιεχομένου όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές, εκθέσεις εικαστικών κλπ.

Έσοδα του παραπάνω λογαριασμού και απεργιακού Ταμείου είναι  η κράτηση 5 ευρώ μηνιαίως, που γίνεται από τον κάθε συνάδελφο μετά από αίτησή του στην ΟΣΥΟ, στην οποία αναφέρονται : Ονοματεπώνυμο Υπαλλήλου, Πατρώνυμο, Υπηρεσία και Μητρώο Μισθοδοσίας.

Οι καλύψεις του Ταμείου που αφορούν χειρουργικά επιδόματα, κυμαίνονται από 300 ευρώ για πολύ μικρές επεμβάσεις έως  και 2750 ευρώ  για τις πολύ μεγάλες επεμβάσεις, ανεξάρτητα από αν γίνονται σε δημόσια ή ιδιωτική κλινική.

Ο θάνατος εν ενεργεία μέλους του Ταμείου, καλύπτεται με το ποσό των 13000 ευρώ και με το ποσό των  3000 ευρώ το μέλος της οικογένειας (σύζυγος – παιδιά).

Μετά το 15ο & 16ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, μέλη του Ταμείου μπορούν να παραμείνουν οι συνάδελφοι και μετά την συνταξιοδότησή τους, εφόσον τα τελευταία 5 χρόνια πριν την συνταξιοδότηση ήταν μέλη του Ταμείου. Ήδη συνταξιούχοι μπορούν από 1/1/2017 σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας από το 16ο Συνέδριο μας, να εγγραφούν στο Ταμείο μετά από αίτησή τους, καταβάλλοντας το ποσό των 60ευρώ ετησίως.

Στους εν λόγω συνταξιούχους καταβάλλεται το 70% των προβλεπόμενων για τους εν ενεργεία υπαλλήλους ποσό και σε περίπτωση θανάτου, αποζημίωση 3000 ευρώ μόνο για τους άμεσα ασφαλισμένους.

Αγαπητοί συνάδελφοι σας καλούμε όλους, παλαιούς και νέους για εγγραφή στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας καθώς στην σημερινή συγκυρία, η προσφορά του είναι ουσιαστική στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                Η Γ. Γραμματέας

Α. Ντούμας                                                                                             Κων/να Λιναρδοπούλου

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών