Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΙΤΣΙΛΗ

Αθήνα, 30/1/17

Αρ. Πρωτ: 66

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε. Γ.ΠΙΤΣΙΛΗ

 

       Την Παρασκευή 20/1/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών του ΥΠΟΙΚ με βασικό θέμα την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στο ΥΠ. Οικονομικών.

Συζητήθηκαν επί πλέον και:

  • Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ
  • Αξιολόγηση προσωπικού. Ενημέρωση επί αυτού.

Ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τοποθετήθηκε επί των θεμάτων , ως εξής:

  1. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ: Κατεβλήθη και καταβάλλεται προσπάθεια-στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς- από κοινού με τον Υπ. Οικονομικών να λυθεί το θέμα, χορηγώντας την προσωπική διαφορά στους νεοδιορισμένους συναδέλφους. Την διαπραγμάτευση την έκανε ο ίδιος ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε.  Υπήρξε άρνηση των θεσμών με το επιχείρημα ότι κατά αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται το ενιαίο μισθολόγιο και ότι αν γίνει αυτό στους εργαζόμενους του Υπ. Οικονομικών, τότε θα είναι «απαιτητό» και από τους εργαζόμενους των άλλων Υπουργείων. Η άποψή του είναι ότι το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση για όλους τους εργαζόμενους του Υπ. Οικονομικών. Σε διαφορετική περίπτωση-απόλυτη άρνηση των θεσμών- υπάρχει plan B , όσον αφορά όμως στους υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε. Η λύση θα δοθεί μέσω εξοικονόμησης δαπανών στον προϋπολογισμό της Α.Α.Δ.Ε. ή κάνοντας χρήση του αρθρ. 29 του ιδρυτικού νόμου της Α.Α.Δ.Ε. , σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πρόβλεψη για ειδικό μισθολόγιο μέσω των περιγραμμάτων θέσης χωρίς περικοπή μισθού στους υπηρετούντες υπαλλήλους.
  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕ: Έγινε μετατροπή των θέσεων αυτών σε ΠΕ, επειδή το ποσοστό των υπηρετούντων ΔΕ και ΤΕ είναι ικανοποιητικό για την λειτουργία των Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα φύγει κάποιος υπάλληλος από την Α.Α.Δ.Ε. χωρίς τη θέλησή του.
  1. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Το σχέδιο αξιολόγησης θα δοθεί άμεσα και θα υπάρξει χρόνος μελέτης του και συζήτησής του με τους συνδικαλιστικούς φορείς(τουλάχιστον τρείς εβδομάδες). Δεν θα φύγει κανένας υπάλληλος από την Α.Α.Δ.Ε.-λόγω αξιολόγησης- εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων( ακραία συμπεριφορά, κλπ).

Ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. ανέφερε ότι οι μεταθέσεις εντός της Α.Α.Δ.Ε. θα πραγματοποιούνται με συγκεκριμένα κριτήρια μοριοδότησης. Θα προσπαθήσει να ξεπεραστεί ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που σε άρθρο του ορίζει διετία για μετακίνηση νεοδιοριζόμενου υπαλλήλου.

Με τα περιγράμματα θέσης θα λυθεί το θέμα τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας, ανάλογα με τα προσόντα και την εμπειρία.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι τρείς Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.

Θα σας κρατούμε ενήμερους σε οποιοδήποτε θέμα.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Αν.  Ντούμας                                                                           Κ. Λιναρδοπούλου

 

 

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών