Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2, 10562 - Αθήνα, Τηλ.Κέντρο: 210 3238339, 210 3238317, FAX: 210 3238317, e-mail: osyo@osyo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αθήνα 17/5/2016

Αρ. Πρωτ: 392

           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                               

 

    Η  συνέχιση των μνημονιακών επιλογών – δεσμεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για κατάτμηση των υπηρεσιών του δημοσίου και η δημιουργία ανεξάρτητων αρχών, οδηγεί στην πλήρη διάλυση των υπηρεσιών του δημοσίου, με κίνδυνο την μελλοντική εκχώρηση δραστηριοτήτων του Υπουργείου μας σε ιδιώτες.

Οι συνέπειες αυτών των πολιτικών, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την τραγική θέση που έχει περιέλθει τα έξι τελευταία μνημονιακά χρόνια ο Έλληνας πολίτης και στοχεύουν στην πλήρη εξάλειψη του κοινωνικού κράτους.

    Οι επερχόμενες μεταβολές στο ΥΠΟΙΚ με τη δημιουργία ανεξάρτητων αρχών και το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη ΓΓΔΕ μα ς βρίσκει κάθετα αντίθετους με ότι αυτό μπορεί  μελλοντικά να συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. (η εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα τίθεται εν αμφιβόλω).

    Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει άμεσα :

  1. Στην απόσυρση του νομοσχεδίου για τη Γ.Γ.Δ.Ε.
  2. Στη σύσταση επιτροπής, με τη συμμετοχή των εργαζομένων για την επεξεργασία ενός σύγχρονου οργανογράμματος του ΥΠΟΙΚ με  την ενοποίηση διασπασμένων υπηρεσιών με συναφές αντικείμενο.
  3. Στην διασφάλιση και νομική θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΥΠΟΙΚ.
  4. Στη στελέχωση των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ με διαφανείς αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες.
  5. Στην κατάργηση του αντιυπαλληλικού νόμου Ν. 4369/2016 για την επάνοδο των συνταξιοδοτούμενων υπαλλήλων με την ουσιαστική κατάργηση της τριακονταπενταετίας και άμεσο αντίκτυπο στην ανεργία των νέων.
  6. Στην άμεση πρόσληψη νέου προσωπικού για την αντιμετώπιση της ουσιαστικής αδυναμίας πλέον, λειτουργίας των υπηρεσιών.

          Αγαπητοί Συνάδελφοι,

     Η σημερινή συγκυβέρνηση και  ιδίως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ , οφείλει να σταματήσει τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και να εμπιστευθεί τους απλούς εργαζόμενους που λεηλατημένοι παλεύουν,  προκειμένου να βρίσκονται σε λειτουργία οι υπηρεσίες του Υπουργείου.

    Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τις άλλες ομοσπονδίες, εφόσον οι εξελίξεις είναι αρνητικές για το Υπουργείο Οικονομικών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                                  Ο Γ. Γραμματέας

 Α. Ντούμας                                                                                                                          Ι. Μοϊάνος

Πρόσφατες Ανακοινώσεις ...


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών
Λεωχάρους 2
10562, Αθήνα
Τηλ.Κέντρο: 210 3238339
210 3238317
FAX: 210 3238317
e-mail: osyo@osyo.gr



Αριθμός επισκεπτών